torstai 2. huhtikuuta 2009

Kölin asennusTällä kertaa maalauksen sijaan hioin kölin, ratin ja ohjauspylvään. Asensin kölin pohjaan sikaflex 291:llä ja haponkestävillä ruuveilla. Enpä muistakaan aikaa kun olisin nähnyt kölin kiinni veneessä. Koko ikäni olen vain siirrellyt sitä kesämökkimme venevajassa hyllyltä toiselle. Tuntui mukavalta sillä kölin asennus oli tavallaan merkki siitä, että veneen vesille lasku on jo lähellä ja homma alkaa olla valmis. Nyt voisi oikeastaan olla hyvä hetki pitää veneprojektin "harjakaiset". Taidan mennä kotiin ja nauttia hyvää savuviskiä :)
Töitä on kyllä vielä runsaasti. Täytyykin kotona lueskella Maritimin kuvastoa ja hakea sopivat helat ohjausvaijeria varten. Tällä kertaa ei veneeseen asenneta moottorin etähallintalaitetta, mutta saattaa sellainenkin jossain vaiheessa veneeseen ilmestyä jos vain sopiva setti löytyy sopivaan hintaan.

Viimein maalaamaan
Ensimmäinen kerros vesitiivistä pohjamaalia on nyt sivelty pohjaan ja lattiaralleihin. Maalaan pohjan kahteen kertaan pohjamaalilla, jonka jälkeen vedän pari kerrosta punaista pintamaalia.
Harkitsin ennen maalausta etten ohentaisi pohjamaalia lainkaan kun se kerran vedetään epoksikyllästetylle pinnalle eikä näin ollen pääse imeytymään puuhun kuitenkaan. Hyvä että ohensin, sillä Hempelin Yacht Primer-pohjamaali kuivuu todella nopeasti. Jo kolmen tunnin kuluttua pinta oli kosketus kuiva ja uuden kerroksen voisi sivellä pintaan jo lähes heti pinnan kuivuttua kosketuskuivaksi. Tällä kertaa ei ollut enempää aikaa maalaukselle ja jatkan hommia huomenna...