perjantai 26. kesäkuuta 2009

Vesimäkärä vesilleSain viimein kaikki loput asennukset valmiiksi ja köytimme Samulin kanssa Vesimäkärän Volvon katolle. Mustikkamaalla hyödynsimme Helsingin melojien matalaa laituria veneen laskemiseksi vesille.
Alkujännityksen ja liukukynnyksen ylityksen jälkeen vene kulki erinomaisesti ja olin erittäin tyytyväinen isäni rakentamaan ja itseni kunnostamaan veneeseen. Vene oli tosiaan seissyt yli 30 vuotta kesämökkimme rannassa lahoamassa, mutta onneksi isäni oli aikanaan käyttänyt laadukkaita pinnoitteita ja rakentanut veneen huolellisesti, joten se oli säilynyt kunnostettavassa kunnossa pitkään.
Kokeilimme myös miten vene kulkee lastattuna kahdella aikuisella. Aluksi epäilimme jaksaako vene nousta enää liukuun, mutta 15 hp moottori on juuri sopiva Vesimäkärään. Kyllähän se painaa aika lailla, mutta ei kuitenkaan liikaa ja siinä on riittävästi tehoa veneen nostamiseksi nopeasti liukuun.

Teimme Samulin kanssa yöllä koeajolenkin Mustikkamaalta Marjaniemen edustalla olevaan Härkäsaareen ja takaisin.

Kaikki toimii hyvin ja seikkailut ovat alussa... Maanantaina on tarkoitus lähteä Elinan kanssa Degerön kanavan kautta Härkäsaareen.