keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Vesimäkärä takaisin mökille


Saimme viimein vietyä Vesimäkärän takaisin Lammille. Tarkoitus oli viedä se jo kesällä, mutta vienti hieman venyi... Yksi syy oli vanhan Volvomme hajoamisella eikä meiltä löytynyt taakkatelineitä toiseen autoon. Vene oli kuitenkin jatkuvasti tiellä autotallissa ja aloittaessani purjeveneeni kunnostusta päätin, että kattotelineet toiseen autoon hankitaan nyt ja vene viedään välittömästi mökille. Näin tapahtuikin.
Passatin katto on juuri ja juuri riittävän iso Vesimäkärän kuljettamiseksi taakkatelineillä auton katolla. Toinen vaihtoehto olisi tietysti ollut vuokrata peräkärry tai pakettiauto, mutta taakkatalineiden puute on ollut ongelma jo jonkin aikaa, joiten oli järkevintä hankkia ne samantien. Oli varmasti mielenkiintoinen näky kun kuskasin venettä katolla tammikuun pakkasissa.

Mökillä oli hyvin lunta ja saimme Elinan kanssa liutettua veneen helposti hankea pitkin talliin suojaan. Isälläni on tarkoitus rakentaa ensi kesänä veneelle kunnollinen katos ulkosäilytystä varten.
Tuskin maltan odottaa että pääsen kokeilemaan venettä tyynessä järvessä. Täytyy mitata nopeus vaikka GPS:llä. Veikkaan sen asettuvan välille 20-30 solmua.... ainakin :)